Gyermekkori Kalandok

Friss topikok

Címkék

Pannika és a retikül

2013.05.19. 15:17

szerző: Szabó Szandra

A női táska mindig rejtély.
Egy igazi női táskában, a tulajdonosán kívül senki nem igazodik el.
Kimondható, hogy egy férfi számára mindig rendetlen, amiben semmit nem lehet megtalálni - a kulcscsomó, az iratok, a csoki, a mentolos cukorka csak akkor bukkanak fel, amikor az ismerős női kéz nyúl bele.
Ez a női táskák varázslatos védelmi rendszere.

A női táskákat, azok rejtelmeit nem lehet elég korán elkezdeni tanulmányozni. Így gondolja ezt Pannika is, aki a rengeteg női kiegészítő mellett természetesen a táskák terén is igyekszik minél többet tanulni, illetve a tanultakat újabb és újabb elemekkel kiegészíteni.

Pannika a saját retiküljében tökéletesen eligazodik. Mindig tudja, hogy éppen hova tette benne a kismackót, a hajcsatot, vagy éppen anya szájfényét vagy körömlakkját. A probléma ebben az esetben általában inkább azzal szokott lenni, hogy anya nem tudja, hova tűntek a dolgai. Persze, ha megkérdezi egyetlen szem kislányát, hol lehetnek a holmijai, Pannika határozottan rázza a fejét - fogalma sincs róla, hova tűnhettek. Még csak nem is sejti, hogy anya miket keres. Aztán persze szépen csendben beül a sátrába, és szemlét tart a megszerzett javak felett.

Pannika nemcsak anya kozmetikumaira tart igényt, hanem néhanapján anya táskájára is. Persze úgy gondolja, hogy szó nélkül sokkal jobb megszerezni, hiszen, ha megkérdezi, hogy elveheti-e, esetleg anya nemet mond, és ami még ennél is rosszabb, felteszi egy olyan polcra, ahol nem éri el. 
Ezt a kockázatot még Pannika sem szeretné vállalni, ezért a megszerzendő táskáért indult hadjáratban egyedül dolgozik.
Először kiszemeli az áldozatot. Megnézi, hogy van-e a valaki a közelben, illetve azt, hogy hogyan lehetne a leggyorsabban, legegyszerűbben hozzájutni.
Második lépésként óvatosan megközelíti a táskát.
Végül lecsap rá, és elhurcolja valamilyen biztonságos helyre.
Persze a biztonságos hely egy idő után unalmassá válik. Hiszen mennyivel jobb a karjára akasztani és masírozni vele a házban fel és alá. Esetleg kivinni az udvarra, és ott is sétálni vele egy kicsit. Esetleg homokozni vele...

A legjobb mégis az, amikor induláskor Pannikát, a táskával együtt apa teszi be az autóba. Panni az autós ülésbe, a táska az ülés mellé kerül. Anya beülve az autóba persze nem nézi, hogy mi van Pannika mellett, nyugodtan utaznak egészen az úti célig. Ott aztán Panni és a táska is kikerül az autóból, és anya csodálkozva veszi észre, hogy éppen kedvenc bőr táskája pihen kislánya karján. Mosolyogva nézi, Pannika hogyan akasztja a vállára, és mutatja Dodókának, hogy mennyire csinos vele.
Anya csak mosolyog, nem szól a táska miatt. Tudja, hogy a női táska rejtelmei már két évesen is megérinthetnek egy igazi nőt, és neki mint anyának ezt támogatnia kell. Hiszen ez is egy anya dolga...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekkorikalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr225304744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása